Ciorba de salata verde cu omleta
Ingrediente: 150 g morcovi, 50 g patrunjel, 100 g telina, 150 g ceapa, 50 ml ulei, 5 capatani de salata verde, 5 oua, 50 g unt, 100 g lamaie, 200 ml smantana, patrunjel verde, leustean sis are.
Se da zarzavatul prin razatoare, ceapa se toaca marunt si se calesc impreuna in ulei, dupa care se sting cu apa si se pun la fiert cu putina sare. Se curate si se spala salata, se adauga la ciorba impreuna cu jumate din cantitatea de verdeata. Din unt si oua se prepara o omleta care se taie cuburi si se pune in ciorba. Se adauga zeama de lamaie si smantana, se mai potriveste inca o datagustul cu sare. Restul de leustean si patrunjel verde se toaca marunt si se pun in ciorba in momentul in care se ia de pe foc.
Pofta buna!
Sursa: Revista Pofta Mare!, anul 1997