Ciorba de burta

2 kg burta, 100 g morcov, 100 g ceapa, 50 g telina, o foaie dafin, 30 g untura, 2 galbenusuri, 10 boabe piper, otet , sare.

Burta se freaca cu sare sau malai pana ramane alba, curatandu-se si de pielita interioara. Daca sunt la indemana oase de vaca sau un picior, se pune pe fundul oalei, se ruleaza burta si se aseaza deasupra oaselor, se pune si apa si se da un clocot, dupa care se scurge apa, se spala din nou bine burta, eventualele oase dupa care se aseaza din nou peste oase sau picior si se lasa sa fiarba in apa cu sare 8-10 ore pana se inmoaie bine burta. Cand burta este pe jumate fiarta, se adauga zarzavatul, piper si dafin.

Dupa ce a fiert complet, se taie fasiile de burta foarte subtire peste care se toarna zeama trecurata si se mai lasa sa dea un clocot. Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu faina si smantana sau iaurt si se subtiaza cu zeama de ciorba de burta. Se amesteca cu zeama si burta taiata si se potriveste de sare si de acru. Pofta buna!