Supa de pasare cu gogosele pripite
2,5 l supa concentrate din carne de pasare.
Pentru gogosele : 50 ml ulei, 2 oua, 100 g faina, 50 ml apa, sare.
Intr-o craticioara se pune uleiul cu apa la foc.
Cand ds in clocot se toarna faina amestecand bine cu o lingura pana se obtine o pasta pufoasa si fara cocolosi.
Se trage vasul de pe foc, mestecand mereu pentru a se raci compozitia, dupa care se adauga ouale pe rand si se potriveste de sare.
Cand amestecul este bine omogenizat se pune intr-un cornet, cu ajutorul caruia se toarna pe o tava sfere mici, cu diametrul de cca 2 cm distantate intre ele sa nu se lipeasca. Se coc la foc iute, cca 20 minute .
Cand sunt coapte se scot pe o farfurie. Se servesc la supa, cate 5-6 bucati pentru fiecare persoana.
Pofta buna.
Sursa: Editura Ceres-Colectia Caleidoscop