Supa “á la minut”
Se prepara pe baza de carne tocata de vaca si are nevoie de un timp scurt de preparare. Pentru circa 6 portii se cere o cantitate de 1,2 kg carne macra.
Se trece prin masina de tocat, se adauga 10 boabe piper, 100g telina, o ceapa, o radacina patrunjel, un morcov, toate taiate marunt. Se amesteca bine totul, se adauga sare si se pune la fiert cu 2,5 l apa, la inceput la foc mai tare, mestecand pana da in fiert. Se trage oala de pe focul tare si se lasa sa fiarba incet pana este gata (10-15 min). Se strecoara si se poate servi cu orice fel de garnitura.
Pentru un gust mai bun, se mai poate adauga in timpul fiertului oase de pasare sau de la iceput, in loc de apa se poate pune o supa de oases au de zarzavat. Pentru a da supei o aroma mai placuta, cand este aproape gata se pune in supa o legetura legata cu ata, formata din diverse verdeturi si se tine scufundata in supa 5-10 minute. Pofta buna!